DOE MEE! IN HET BELANG VAN “VVD SENIOREN IN DE SAMENLEVING”

Ons Thematisch Netwerk vraagt aandacht voor politiek belangrijke beleidsvraagstukken en zet zich in om de talenten van senioren binnen en buiten de partij te ontwikkelen. Daarnaast zijn wij een klankbord en podium voor kennis en kunde ten behoeve van de partij, maar nog veel meer een verbindende factor en ontmoetingsplaats. Wij houden contact met de VVD vertegenwoordigers in Europa, de Senatoren, de 2e Kamer en de Provinciale Staten om de belangen van de senioren onder de aandacht te brengen en te houden.

 Senioren beschikken over veel (levens)ervaring en het is van belang dat de samenleving van hun kennis gebruik maakt. De kracht van de VVD zit in toenemende mate in de Thematische Netwerken die gericht zijn op één thema, denk aan wonen, zorg, economie. In het geval van het Thematisch Netwerk Senioren en het Liberaal Vrouwennetwerk kunnen alle maatschappelijke thema’s onderwerp van gesprek zijn.

 Wanneer we kijken naar de cijfers constateren we dat  in 2021 al 7 miljoen 50 plussers zijn. In  2021 is al 19,4 % van de bevolking 65 jaar of ouder is (bron : nidi.nl). De verwachting is dat in 2040 38,5% 65 of ouder is. Senioren vormen een kiezersgroep die ertoe doet!  

 Als hét VVD-netwerk voor seniorenbelangen streven we er naar om alle VVD-ers in de leeftijdscategorie lid te maken van ons netwerk. Wij nodigen daarom graag U uit zich via MIJN VVD bij ons aan te melden. Wij hanteren geen leeftijdsgrens, dus heeft u belangstelling voor onze activiteiten, meldt u zich gerust aan. Meld u ook aan, wanneer u graag wilt meehelpen maar weet nog niet exact hoe. Wij helpen u daarbij!